Autoritățile orașului Rio de Janeiro au promis că vor riposta împotriva crimei organizate, după ce gangsterii au lansat un atac fără precedent asupra sistemului de transport public, incendiind zeci de vehicule într-unul dintre cele mai mari atacuri criminale din istoria orașului Rio”. 

Atacurile au fost o răzbunare pentru uciderea de către forțele speciale ale poliției a lui Matheus da Silva Rezende (supranumit “Stăpânul Războiului”), într-o operațiune specială.

Incidentul a avut loc în vestul orașului Rio, unde grupuri infracționale rivale se luptă pentru controlul teritoriului. Bărbatul ucis era nepotul liderului celei mai mari miliții din stat, potrivit poliției.

Guvernatorul regiunii a declarat că 12 persoane au fost arestate, fiind acuzate de “acte de terorism”. Așa-numitele miliții din Rio, adesea compuse din actuali și foști ofițeri de poliție, au devenit una dintre cele mai mari amenințări la adresa securității din regiune. Create inițial ca forțe de apărare pentru cartierele sărace vizate de bandele de traficanți de droguri, acestea s-au transformat în grupuri criminale.

Surse: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday