Se înregistrează o intensificare a acțiunilor militare pe toate fronturile din Ucraina, Rusia fiind cea care pare a fi acum în ofensivă. Efortul principal al Armatei Ruse este acum din nou la Avdiivka, la nord de orașul Donețk, acolo unde ucrainenii au reușit în urmă cu o săptămână să oprească o ofensivă masivă și să provoace grave pierderi umane și ca număr de blindate forțelor ruse.

Frontul din Donbas. Potrivit ISW, Armata Rusă a reușit ieri să avanseze în apropiere de Avdiivka. Imaginile geolocalizate indică faptul că forțele ruse au avansat pe la nord de localitate, iar bloggerii militari ruși susțin că acestea ar fi pătruns circa doi kilometri în zona apărată de ucraineni, inclusiv pe la sud-vest de Avdiivka. Este clar că rușii au adus întăriri, cel mai probabil de pe Frontul de Est, după eșecul primului val ofensiv. Comandamentul ucrainean raportează că, în ultimele 24 de ore, rușii au pierdut peste 800 de soldați și 28 de tancuri și blindate.

Frontul de Sud. În același timp, Armata Rusă a efectuat atacuri și bombardamente asupra pozițiilor deținute de ucraineni în stânga Niprului, în regiunea Herson. Sursele ruse notează însă că prezența ucraineană nu a fost eliminată. În același timp, autoritățile ucrainene au început evacuarea localităților din dreapta râului, fără a oferi o explicație. De câteva zile, forțele speciale ucrainene par a pregăti un desant peste râu cu blindate și consolidează capul de pod din zona Antonivski.

Crimeea. O explozie a fost raportată în cursul nopții de luni spre marți la Sevastopol, iar dimineață Ministerul rus al Apărării a susținut că a distrus în rada exterioară a portului trei ambarcațiuni fără pilot. Informația nu a fost confirmată din surse independente.

Surse: ISW, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday