Incidentul s-a produs luni dimineața, pe un pod aflat la vest de New Orleans, de pe autostrada Interstate 55, dar amploarea sa a devenit mai clară câteva ore mai târziu, când ceața s-a risipit. Poliția locală a numărat 158 de vehicule care s-au ciocnit, vizibilitatea fiind pe alocuri de doar câțiva metri. Sunt raportate șapte decese și peste 25 de persoane rănite, care au fost aduse la spitalele din zonă.

Meteorologii au spus că în zonă s-a format fenomenul de “super-ceață”, o combinație de vapori de apă și fum, acesta din urmă fiind produs de numeroasele incendii de vegetație din Louisiana. Apoi, o parte dintre vehiculele ciocnite au luat foc, scăzând și mai mult vizibilitatea.

Acțiunea de intervenție a autorităților a fost limitată de existența unei cisterne cu “un lichid periculos” între vehiculele aflate în carambol. Totuși, acesta nu s-a scurs pe șosea, dar șeful poliției locale a spus că este posibil ca numărul victimelor să crească, pentru că cisterna respectivă nu a permis intrarea în zonă a pompierilor și a salvărilor.

Potrivit CNN, inițial a fost raportat un accident între trei camioane mari și este posibil ca de acolo să fi pornit carambolul.

Încă din vară, în Louisiana, care este o zonă mlăștinoasă, s-au înregistrat temperaturi extreme, secetă și incendii de vegetație de o amploare fără precedent. În prezent, autoritățile monitorizează un incendiu mocnit care se desfășoară între Rezervația Națională Bayou Sauvage și Canalul Michoud.

Surse alternative: NBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday