Președintele Israelului, Isaac Herzog, a prezentat la Sky News documente cu instrucțiuni și diagrame pentru fabricarea unor bombe chimice, despre care spune că au fost găsite pe un stick, aflat în posesia unui militant Hamas: Sunt materiale oficiale ale Al Qaeda. Avem de-a face cu ISIS, Al Qaeda și Hamas”.

Herzog a spus că stick-ul a fost găsit asupra unui luptător Hamas mort în urma luptelor din kibuțul Be’eri, unde și-au pierdut viața sau au fost luați ostatici circa 200 de civili israelieni. 

Sursa informațiilor este un manual din 2003 al Al Qaeda, însă acest lucru nu este suficient pentru a dovedi legătura dintre Hamas și Al Qaeda, scrie Sky News. Publicația nu a putut verifica în mod independent afirmațiile făcute de președinte și nu are informații că militanții aveau la ei elemente pentru a face bombe cu cianură.

Herzog a respins acuzația că răspunsul Israelului la atacul Hamas din 7 octombrie, prin bombardarea Fâșiei Gaza, este unul disproporționat. El a răspuns că Israel doar a decis să elimine gruparea Hamas. Întrebat despre viitorul teritoriului, în cazul în care Israel își va îndeplini obiectivele militare, a declarat că decizia îi aparține premierului Benjamin Netanyahu”.

Sursă: Sky News

Foto: captură Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday