Publicația britanică a realizat un amplu reportaj în Munții Făgăraș, într-o zonă inclusă într-un proiect al Fundației Conservation Carpathia (FCC), care, din 2009, strânge fonduri pentru a cumpăra zone împădurite ce trebuie conservate și își propune să creeze aici cel mai mare parc național împădurit din Europa. Acesta ar urma să aibă 100 de mii de hectare de păduri virgine, din cele peste șase milioane de hectare împădurite ale României. 

Traseul echipei The Guardian, care a fost în România, a început în Munții Făgăraș și a surprins inclusiv zimbrii, readuși aici după o absență de 200 de ani. A continuat apoi, mai multe zile, în cabane de munte din zone izolate, unde animalele sălbatice, inclusiv urși, lupi sau râși, pot fi admirate în mediul lor natural.

Până acum FCC a cumpărat și protejat 26.900 de hectare de pădure și pășuni și au fost plantați peste 4 milioane de puieți în zonele defrișate anterior. De asemenea, scrie publicația britanică, membrii FCC monitorizează activitatea de pe 75 de mii de hectare, ceea ce a dus la oprirea exploatării forestiere ilegale. 

Reportajul The Guardian mai arată potențialul proiectului de a susține comunitățile locale, prin creearea de locuri de muncă în turism.

Reportaj integral The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday