Conform exit-pollurilor, Partidul Popular Elvetian (SVP) va obține 29% dintre voturi, cea mai bună performanță a sa din istorie, față de numai 25%, la alegerile din 2019. Totuși, este de așteptat ca guvernul să fie dominat în continuare de partidele de centru-stânga și centru-dreapta. Chiar dacă va avea cel puțin doi membri din cei șapte miniștri ai cabinetului federal, politica acestuia nu va fi afectată semnificativ, arată The Guardian. Sondajele arată că Social-Democrații vor obține 17%, Liber-Democrații 15%, iar Alianța de Centru (dreapta) 15%.

Deși Elveția are un număr mare de rezidenți străini, partidul populist SVP pare a avea o influență în creștere, iar promisiunile sale de a limita creșterea populației la un maxim de zece milioane în 2050, câștigă tot mai mulți adepți. În prezent, Elveția are 8,8 milioane de locuitori, din care peste 26% o reprezintă rezidenții străini. Majoritatea acestora provin din țări europene, precum Italia, Germania, Portugalia și Franța. 

Surse: POLITICO, The Guardian

Foto: Victorflowerfly | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday