UPDATE ora 21:10: Circa 10 mii de persoane au ieșit în stradă în fața Porții Brandenburg din Berlin, pentru a condamna antisemitismul și a da un mesaj de susținere Israelului. Oamenii au fluturat steagul țării și au afișat fotografiile celor peste 200 de ostatici luați de Hamas, după atacul din 7 octombrie.

Președintele german, Frank-Walter Steinmeier, a declarat în fața mulțimii: “Este de nesuportat faptul că evreii trăiesc din nou în frică, astăzi, mai ales în țara noastră. Fiecare atac asupra evreilor, asupra instituțiilor evreiești este o rușine pentru Germania. Fiecare atac mă umple de rușine și furie”, citează Associated Press.

În Piața Trafalgar din Londra, unde s-au adunat mii de oameni, a avut loc un moment asemănător. Au fost citite numele tuturor ostaticilor și au fost afișate fotografiile acestora. Acțiunea a avut loc la doar o zi după demonstrația pro-palestiniană, la care au participat în jur de o sută de mii de persoane.

Știrea în formă inițială. În jur de 15 mii de persoane s-au adunat în Piața Republicii din capitala Franței, potrivit unui bilanț furnizat de poliție, pentru a-și arăta solidaritatea cu palestinienii și pentru a cere încetarea războiului. Oamenii flutură steagul palestinian și strigă “Palestina, Parisul este cu tine”.

Cea mai înaltă instanță de judecată din Franța a decis că protestele nu pot fi interzise sistemic, ci fiecare caz trebuie analizat în parte, înainte de luarea acestei decizii. Poliția pariziană a transmis că manifestația de astăzi a primit toate aprobările, pentru că scopul său este de a condamna atacurile Hamas din 7 octombrie, cu care a început războiul cu Israel.

Și la Lyon, 1.100 de persoane au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de palestinieni. O altă demonstrație de amploare a avut loc la Bruxelles, unde s-au adunat 12 mii de persoane.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday