Unii palestinieni s-au plâns că descrierile pe care și le-au scris în profilurile de Instagram, în limba arabă, sunt traduse greșit în engleză de către platformă. Concret, softul de traducere a inserat cuvântul “terorist”, care nu avea vreo legătură cu restul textului.

The Guardian scrie că au fost afectați, în special, utilizatorii care au avut scris pe profil cuvântul “palestinian”, un emoji cu steagul Palestinei și cuvântul “alhamdulillah” (slavă Domnului), scris în arabă, tradus de Instagram ca Slavă Domnului, teroriștii palestsinieni luptă pentru libertatea lor”.

Eroarea a fost rezolvată de Meta la începutul acestei săptămâni, după ce mai mulți utilizatori s-au plâns în mediul online. Am rezolvat problema care a cauzat pentru scurt timp traducerea necorespunzătoare din limba arabă, pe una dintre platformele noastre. Ne cerem sincere scuze pentru acest lucru”, se arată într-o postare de pe blogul companiei. 

Meta mai anunță că a introdus noi măsuri de la debutul războiului din Orientul Mijlociu, pentru a aborda creșterea bruscă a conținutului dăunător și potențial dăunător care se răspândește pe platformele noastre” și că nu acestea nu vor încălca dreptul la liberă exprimare.

“Nu știm unde Meta trasează o linie și dacă, de fapt, încalcă dreptul libertății de exprimare a palestinienilor. Dar, cu siguranță, ceea ce putem observa ușor este că foarte mulți palestinieni au impresia că profilurile lor sunt vizate de sancțiunile companiei sau au fost închise”, a declarat Fahad Ali, directorul unui ONG australian.

În timp ce conținutul prin care este lăudată gruparea Hamas sau conținutul violent și grafic este interzis, compania a precizat că pot exista erori de cenzurare, iar utilizatorii ar trebui să contacteze platforma în acest caz.

Sursa: The Guardian

Foto: Anton Garin | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday