“Ne-am săpat propriul mormânt cu Cybertruck. Vreau să subliniez că vor exista provocări enorme pentru a ajunge la producția unui volum mare de Cybertruck și apoi pentru a face camioneta să producă un flux pozitiv de numerar”, a declarat Elon Musk într-o ședință cu investitorii. Acesta a estimat că va dura aproximativ un an și jumătate până când va fi produs “un număr decent de mașini”. Din cauza designului unic al vehiculului, compania se confruntă cu dificultăți în accelerarea producției, în ciuda faptului că anterior a declarat că își propune să producă 250 de mii de camioane/an până în 2025.

Musk a avertizat că va dura “ani de zile” până când compania va reuși să accelereze producția, deoarece Cybertruck este “unul dintre acele produse speciale care apar doar o dată la mult timp. Iar produsele speciale care apar o dată la foarte mult timp sunt pur și simplu incredibil de dificil de adus pe piață pentru a ajunge la volum mare și pentru a fi prospere”, a explicat acesta.

În 2019, Tesla a prezentat primul său pickup electric, Cybertruck. Momentul prezentării a fost unul stânjenitor, deoarece Musk declarase că geamurile mașinii nu pot fi sparte, însă acestea au fost sparte cu ușurință câteva minute mai târziu. Cu un design futurist, vehiculul trebuia să ajungă pe piață în 2021, la prețul de pornire de 40 de mii de dolari, însă lansarea a suferit multiple amânări și întârzieri. Acum, prin acest anunț, directorul Tesla a încercat să “tempereze așteptările clienților” având în vedere că lansarea oficială a camionului electric este programată pentru 30 noiembrie.

Sursa: Business Insider

Sursa foto: Mariusz Burcz | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday