Într-un mesaj postat pe X/Twitter, Armata Israelului (IDF) a anunțat că a lovit peste o sută de ținte teroriste, peste noapte: ”În timpul nopții, avioanele de luptă au atacat peste o sută de ținte operaționale ale organizațiilor teroriste din Fâșia Gaza, distrugând puțuri de tunel, depozite de muniții și zeci de sedii operaționale. În timpul atacurilor, IDF și Shin Bet au eliminat un terorist care făcea parte din forța navală a organizației teroriste Hamas, terorist care a luat parte la operațiunile teroriste criminale din Fâșia Gaza”.

Forțele israeliene mai susțin că au dejucat un atac cu rachete asupre unei aeronave. Israelul a bombardat, vineri dimineață, Fâșia Gaza, lovind ținte din zona de sud.

Pe de altă parte, IDF a transmis vineri dimineață că a început să evacueze un oraș important din nord, de lângă granița cu Liban, fiind considerat cel mai recent semn al unei potențiale potențiale invazii terestre în Gaza, ceea ce ar putea duce la extinderea conflictului. La câteva ore după, armata a emis un alt comunicat neclar în care a adăugat că “evacuarea nu este obligatorie”.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday