Antisemitismul nu-și are loc în Germania și vom face tot ce ne stă în putință pentru a-l combate. Facem acest lucru în calitate de cetățeni și de cei care poartă responsabilitatea politică”, a declarat joi cancelarul german Olaf Scholz. Acesta a mai adăugat că Berlinul urmărește, de asemenea, înăsprirea legilor existente. 

Friedrich Merz, liderul partidului Uniunea Creștin-Democrată, în opoziției, a declarat că se așteaptă la “o reprimare dură din partea poliției și a sistemului judiciar”. “Ura împotriva evreilor și, implicit, a Israelului, nu trebuie să fie prezentă în țara noastră”, a declarat Merz.

Intervenția oficialilor germani vine pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu, dintre Israel și gruparea teroristă Hamas. Liderul opoziției din Germania a avertizat, pe această cale, cu privire la “un conflict care va izbucni în mod deschis”, ca urmare a războiului din Gaza.

Poliția germană a arestat joi peste 170 de persoane, în urma unui protest pro-palestinian neautorizat. După acesta, ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a declarat: “Da, avem un grad ridicat de libertate de exprimare și este, de asemenea, bine când vezi oameni demonstrând pe străzi. Dar ceea ce nu este în regulă este folosirea violenței și, cu siguranță, nu împotriva autorităților. De aceea, condamn cu fermitate atacurile de aseară împotriva polițiștilor”.

Parchetul din Berlin, care a preluat ancheta privind atacul cu cocktailuri Molotov asupra unei sinagogi din capitala germană, a condamnat “antisemitismul” și “violența împotriva forțelor de poliție” la mitingurile pro-palestiniene.

Sursa: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday