Starbucks a dat în judecată sindicatul Starbucks Workers United pentru încălcarea mărcii, cerându-i să nu mai folosească numele și logoul similar cu cel al companiei, deoarece o postare pro-palestiniană de pe un cont de socializare al sindicatului a supărat sute de clienți și i-a afectat reputația.

La rândul lor, muncitorii de la Workers United au cerut în instanță aprobarea pentru a putea continua să folosească numele Starbucks și un logo similar. Workers United a mai spus că Starbucks a defăimat sindicatul, dând de înțeles că sprijină terorismul și violența.

Pe 9 octombrie, la două zile după ce militanții Hamas au bombardat Israelul, Starbucks Workers United a postat “Solidaritate cu Palestina!” pe X (Twitter). Postarea a fost ștearsă după 40 de minute, dar nu înainte de a fi preluată și redistribuită de mai mulți angajați Starbucks “fără autorizarea liderilor sindicali”.

Starbucks încearcă să exploateze tragedia care se desfășoară în Orientul Mijlociu pentru a susține campania antisindicală a companiei“, a transmis președintele Workers United, Lynne Fox, companiei.

Starbucks a transmis că a primit peste 1.000 de plângeri cu privire la tweet-ul sindicatului, inclusiv amenințări. Pe vitrinele unei cafenele din Rhode Island au fost desenate steaua lui David și svastica. Unii parlamentari au cerut boicotarea companiei.

Sursă: AP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday