Oficiul european de statistică informează că rata anuală a inflației din Zona Euro a fost de 4,3% în septembrie, în scădere de la 5,2% în august. La nivelul Uniunii Europene, inflația anuală a fost de 4,9% în septembrie 2023, în scădere de la 5,9% în august.

Cele mai scăzute rate anuale au fost înregistrate în Olanda (-0,3%), Danemarca (0,6%) și Belgia (0,7%). Cea mai mare inflație anuală a fost în Ungaria (12,2%), România (9,2%) și Slovacia (9,0%).

Comparativ cu luna august, inflația anuală a scăzut în douăzeci și unu de state membre, a rămas stabilă într-unul și a crescut în cinci.

În septembrie, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a venit din partea serviciilor (+2,05 puncte procentuale, pp), urmată de alimente, alcool și tutun (+1,78 pp), bunuri industriale non-energetice (+1,06 pp) și energie (-0,55 pp).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday