În raportul realizat de Mercer, o firmă americană de consultanță, experții explică faptul că evoluția continuă a inteligenței artificiale în cadrul operațiunilor și deciziilor managerilor de investiții ar putea oferi un mod mai eficient de luare a deciziilor, pe baza mai multor informații, ceea ce ar putea, în final, duce la randamente reale mai mari ale investițiilor pentru cei care aleg un plan de pensie”.

Inteligența Artificială ar mai putea ajuta la construirea de portofolii personalizate și la identificarea anomaliilor de pe piață, deși este puțin probabil să poată prezice cu acuratețe mișcările pieței și să reducă din incertitudini.

Raportul mai subliniază riscurile legate de modelele AI (chatboți) care generează informații eronate atunci când sunt utilizate într-un context nou, precum și pe cele legate de atacuri cibernetice ce vizează datele pensionarilor. 

În cadrul studiului au fost analizate 47 de sisteme de acordare a pensiilor din întreaga lume. Olanda a obținut cel mai mare scor, pe baza beneficiilor pe care sistemul public și cel privat le oferă, a sustenabilității și a guvernanței sistemelor.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday