Vehiculul electric e-C3 al Citroen, parte a grupului auto Stellantis, va fi asamblat în Slovacia și va fi lansat în al doilea trimestru al anului 2024. Are dimensiuni similare cu modelul clasic C3, fiind doar “puțin mai puțin rotunjit și puțin mai înalt“, potrivit Reuters. Prețul de pornire de 23.300 de euro nu include subvenții de stat de până la 5.000 de euro.

Aceasta este cea mai importantă lansare pentru marca Citroen în mai bine de un deceniu și un nou mod de a încălca convențiile pieței. O mașină electrică europeană la 23.000 de euro? Nu există așa ceva!“, a declarat directorul general al companiei, Thierry Koskas. Spre comparație, o mașină de electrică europeană de oraș costă în medie în jur de 30.000 de euro.

Pentru costuri reduse la producție, Stellantis va reutiliza platforma simplificată Smart Car folosită în India, diferită față de cele patru platforme EV pe care grupul le are în curs de dezvoltare.

Modelul prezentat are o autonomie limitată de 320 km, folosind tehnologia bateriei LFP mai ieftină, importată din China. Potrivit lui Koskas, compania plănuiește pentru 2025 lansarea unui C3 electric și mai ieftin, cu autonomie redusă de 200 km, al cărui preț de pornire va coborî până la 19.990 de euro.

Modelul clasic Citroen C3 a reprezentat anul trecut 11% din piața mașinilor de oraș din Europa. De la prima generație a modelului în 2002, s-au vândut peste 5,6 milioane de unități.

Surse: Stellantis, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday