Sky Sports relatează că șeicul Jassim a mărit, pentru a cincea oară, suma oferită pentru preluarea clubului Manchester United, dar care nu a fost totuși satisfăcătoare pentru familia americană Glazer, care deține clubul sportiv din 2005. Presa de specialitate scrie că șeicul din Qatar a oferit mult peste valoarea de piață, de 3,3 miliarde de dolari, a clubului și era singura ofertă primită pentru preluarea integrală a pachetului de acțiuni. 

După retragerea acestuia, omul de afaceri britanic Sir Jim Ratcliffe este aproape de a ajunge la un acord cu familia Glazer pentru preluarea a doar 25% din acțiuni. Sky Sports scrie că oferta șeicului Jassim ar fi făcut din Manchester United cel mai valoros club sportiv din istorie, la o diferență de cel puțin 200 de milioane de lire sterline față de echipa de fotbal american Washington Commanders, din SUA.

La începutul anului, agențiile de presă britanice relatau că familia Glazer a evaluat propriul club la peste 6 miliarde de lire sterline, o sumă aproape dublă față de capitalizarea de piață. 

Fanii echipei critică proprietarii clubului, pe care îi învinovățesc pentru rezultatele slabe în Premier League, dar și pe plan internațional. Manchester United a început sezonul cu patru înfrângeri în ultimele 8 meciuri din competiția internă și se află în prezent pe locul 10 în clasament. Echipa antrenată de Erik ten Hag a pierdut, de asemenea, ambele meciuri din faza grupelor Champions League.

Sursa: Sky Sports

Sursa Foto: Björn Birkhahn / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday