Casa Albă a publicat mai multe imagini în care afirmă că se pot vedea containerele încărcate pe o navă sub pavilion rusesc, care apoi au fost transportate cu trenul în sud-vestul Rusiei. Transportul ar fi fost realizat între 7 septembrie și 1 octombrie, din Najin, Coreea de Nord, în Dunai, Rusia.

SUA au condamnat Coreea de Nord pentru că a livrat muniții și echipamente Rusiei, care “vor fi folosite pentru a ataca orașele ucrainene, a ucide civili ucraineni și a continua războiul ilegitim. În schimbul sprijinului, evaluăm că Phenianul caută asistență militară din partea Rusiei, inclusiv avioane de luptă, rachete sol-aer, vehicule blindate, echipamente de producție de rachete balistice sau alte materiale și alte tehnologii avansate”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, un think tank din Washington, a publicat recent fotografii din satelit care arată o creștere bruscă a traficului feroviar de-a lungul graniței Coreei de Nord cu Rusia. În imaginile realizate pe 5 octombrie, au fost suprinse circa 73 de vagoane, față de 20 câte se aflau, de obicei, în zonă.

Luna trecută, liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost primit de Vladimir Putin în Rusia. Cei doi lideri au discutat despre stimularea legăturilor în domeniul apărării, fără a detalia.

Sursă: Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday