Concret, Der Spiegel relevă, citând dovezi dintr-un document intern al Ministerului de Finanțe, că guvernul german contabilizează drept investiţii în Apărare cheltuielile a șapte ministere, Cancelariei lui Olaf Scholz și ale ambelor camere ale parlamentului.

Der Spiegel subliniază că, dintre acestea, cea mai mare cheltuială este de 11,2 miliarde de euro, provenită de la Ministerul de Finanţe, care include 4,5 miliarde de euro dobândă, pentru echipamente militare pe care ministerul susține că le-a achiziţionat în rate. 

Inclusiv cheltuielile cu zborurile guvernamentale şi cele pentru pensiile cadrelor militare din fosta armată a Republicii Democrate Germane sunt contabilizate drept contribuții în Apărare.

În luna august, o persoană familiarizata cu situaţia a declarat pentru Reuters că guvernul a renunțat la un plan de a se angaja legal să îndeplinească obiectivul anual de 2% al NATO, menținând doar angajamentul calculat în medie pe cinci ani.

Sursă: Reuters

Foto: Convisum | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday