Ministerul Apărării Naționale informează că dronele MQ-9 Reaper vor fi oferite de Forțele Armate Regale ale Țărilor de Jos. Acestea vor acționa, pe o perioadă cuprinsă între șase și 12 luni, din Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii și vor fi deservite la Câmpia Turzii de circa 40 de specialiști olandezi”, se arată în comunicatul MApN.

Decizia, care este o premieră conform ministerului român, “are ca scop consolidarea apărării flancului estic al NATO, iar aeronavele vor avea misiunea de a colecta, în scop preventiv, date și informații pentru monitorizarea situației de-a lungul frontierei de est a teritoriului Alianței”.

Dislocarea celor trei drone este parte a eforturile întreprinse la nivelul NATO în vederea  consolidării sprijinului colectiv de apărare din regiunea Mării Negre. În acest sens, a crescut prezența aliată pe flancul estic, inclusiv în România.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday