Peste 3.000 de persoane s-au adunat, joi seară, în Piața Republicii din Paris, unde au scandat mesaje de susținere pentru Palestina și au acuzat Israelul de terorism. Poliția a intervenit în forță pentru a-i dispersa pe demonstranți și a opri, astfel, acțiunea. Zece persoane au fost arestate, iar alte 24 amendate, potrivit datelor oficiale.

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și la Toulouse, pentru a opri un miting la care se adunaseră în jur de o sută de persoane. Demonstrații mai mici au avut loc și la Rennes, Nantes și Bordaux.

Ministerul de Interne a interzis demonstrațiile pro-palestiniene, pentru că “sunt de natură să genereze tulburări de ordine publică”. Prefectura Poliției din Paris a explicat că aceste evenimente sunt, de fapt, scene pentru propagarea de mesaje și gesturi antisemite, care incită la ură rasială și susțin atacurile teroriste din Orientul Mijlociu.

Surse alternative: Le Figaro, BFM TV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday