Război în Orientul Mijlociu. Iranul face apel la statele musulmane să se unească cât mai repede împotriva Israelului, “pentru a proteja poporul palestinian”, la câteva zile după ce a numit atacul Hamas “un succes”.

Pe site-ul președinției iraniene, președintele Ebrahim Raisi a transmis că pentru a opri ofensiva israeliană, pe care a numit-o “un genocid”, statele islamice trebuie “să colaboreze cât mai curând posibil”.

Separat, într-o convorbire cu omologul sirian Bashar al-Assad, Raisi a subliniat că “Toate țările islamice și arabe și toate popoarele libere din lume trebuie să coopereze serios pentru a opri crimele regimului sionist îndreptate asupra națiunii palestiniene asuprite. Este necesară o acțiune rapidă la nivel arab și islamic pentru a proteja poporul palestinian, în special în Fâșia Gaza, și pentru a opri raidurile israeliene care vizează copiii și femeile”.

Anterior, Raisi l-a contactat pe prințul moștenitor Mohammed Bin Salman, conducătorul de facto al Arabiei Saudite, pentru a discuta despre războiul dintre Israel și Hamas, acesta din urmă promițându-i că va detensiona situaţia. Reamintim, misiunea Iranului la ONU a declarat că “succesul” operațiunii Hamas s-a datorat faptului că a fost un atac surpriză, ceea ce o face “cel mai mare eșec” al organizațiilor de securitate ale Israelului.

Conform autorităților palestiniene, bilanțul victimelor atacurilor israeliene în Gaza a urcat la peste 1.400 de decese, inclusiv 447 de copii, şi peste 6.200 de răniţi.

Surse alternative: Barron’s, The Times Of Israel

Folosim cookies