Pe site-ul președinției iraniene, președintele Ebrahim Raisi a transmis că pentru a opri ofensiva israeliană, pe care a numit-o “un genocid”, statele islamice trebuie “să colaboreze cât mai curând posibil”.

Separat, într-o convorbire cu omologul sirian Bashar al-Assad, Raisi a subliniat că “Toate țările islamice și arabe și toate popoarele libere din lume trebuie să coopereze serios pentru a opri crimele regimului sionist îndreptate asupra națiunii palestiniene asuprite. Este necesară o acțiune rapidă la nivel arab și islamic pentru a proteja poporul palestinian, în special în Fâșia Gaza, și pentru a opri raidurile israeliene care vizează copiii și femeile”.

Anterior, Raisi l-a contactat pe prințul moștenitor Mohammed Bin Salman, conducătorul de facto al Arabiei Saudite, pentru a discuta despre războiul dintre Israel și Hamas, acesta din urmă promițându-i că va detensiona situaţia. Reamintim, misiunea Iranului la ONU a declarat că “succesul” operațiunii Hamas s-a datorat faptului că a fost un atac surpriză, ceea ce o face “cel mai mare eșec” al organizațiilor de securitate ale Israelului.

Conform autorităților palestiniene, bilanțul victimelor atacurilor israeliene în Gaza a urcat la peste 1.400 de decese, inclusiv 447 de copii, şi peste 6.200 de răniţi.

Surse alternative: Barron’s, The Times Of Israel

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday