Președintele României, aflat în vizită oficială în Ungaria, a reiterat faptul că “Israelul are tot dreptul să se apere, iar imaginile pe care le vedem sunt de groază”. Klaus Iohannis a făcut referire la filmările în apar sute de civili uciși în urma conflictului din Israel. Șeful statului a subliniat că România va trimite ajutoare în Israel, dacă va fi nevoie.

“Acest atac trebuie condamnat prin toate formele diplomatice de exprimare și speranța noastră este să se termine această situație cât se poate de curând. Noi suntem solidari cu Israel, și România, evident, este pregătită să intervină cu ajutoare atunci când acestea vor fi solicitate. În ce privește impactul acestui război, el va exista, deci acest atac terorist de amploare asupra Israelului va schimba multe relații, și nu numai în Orientul Mijlociu, ci în plan global vor exista anumite schimbări de abordări”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a adăugat că, în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei, “din păcate, putem să constatăm că acest atac terorist asupra Israelului este, evident, în sprijinul Rusiei, fiindcă atenția mondială acum trebuie să se îndrepte spre două focare. Vom afla cine a stat în spatele acestui atac și care a fost strategia politică, dar urmări cert vor fi peste tot”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday