Producătorii de mașini vor trebui să prezinte autorităților franceze specificațiile vehiculelor lor electrice, precum materialele și sursele de energie utilizate, dar și emisiile de carbon, pentru a putea beneficia în continuare de subvențiile oferite de statul francez (între 5.000 și 7.000 de euro pentru fiecare client).

Noile condiții au fost impuse pe fondul concurenței acerbe din sectorul vehiculelor electrice. Potrivit autorităților franceze, fiecare model va fi evaluat și va obține un scor care va fi calculat automat de o platformă online, pe baza datelor introduse de producători. 

Majoritatea modelelor construite în Asia ar putea fi excluse în urma procesului, chiar dacă acestea fac parte din seria celor mai vândute mașini electrice din țară, scrie Reuters citând oficiali guvernamentali. De exemplu, Model Y și Model 3 ale Tesla, dar și Dacia Spring, se numără printre vehiculele produse în China, care sunt cele mai vândute mașini din Franța. Acestea nu vor beneficia în continuare de subvenții, dacă specificațiile modelelor nu sunt în conformitate cu cerințele autorităților franceze, iar astfel, clienții vor trebui să plătească mai mult pentru ele.

Sursă: Reuters

Foto: Slepitsky | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday