Grupurile de stânga ale studenților palestinieni, din cadrul universităților Warwick, College London și School of Oriental and African Studies (SOAS), au postat pe rețelele sociale mesaje laudative pentru gruparea Hamas, după atacurile asupra statului Israel. În postările respective, se afirmă despre militanți că sunt “martiri care duc o luptă eroică împotriva coloniștilor fasciști și criminali”. Mesajele au stârnit îngrijorări în rândul comunității de studenți evrei, care se tem pentru siguranța lor, scrie The Telegraph.

Anterior, Ministrul de Interne al Marii Britanii a declarat că se așteaptă ca poliția să se folosească de toate opțiunile pe care legea i le oferă împotriva oricărei persoane care manifestă public sprijinul pentru Hamas. Și Uniunea Studenților Evrei din UK a cerut rectorilor universităților din țară și sindicatelor studențești să “ia măsuri dure împotriva oricărei manifestație de susținere a atacului”.

Poliția britanică a anunțat că a sporit, în weekend, patrulele în zonele sensibile din Londra unde ar putea avea loc manifestații de susținere pentru Hamas. Guvernul a desemnat Hamas ca grupare teroristă în 2021, ceea ce înseamnă că oricine poartă însemne ale acesteia poate fi urmărit penal. Pedepsele cu închisoare ajung până la zece ani. 

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday