Procurorii DIICOT precizează că operațiunea a avut loc în luna mai, dar a fost ținută secretă pentru bunul mers al acesteia. Cele 186 de kg de heroină au fost introduse în România prin Portul Constanța, fiind ascunse printre 16 tone de curmale importate din Iran.

Autoritățile au descoperit că drogurile urmau să fie transportate în Ucraina, iar astfel au contactat autoritățile de la Kiev, cu ajutorul cărora a fost organizat un flagrant în urma căruia doi cetățeni români au fost arestați preventiv pe teritoriul Ucrainei. Procurorii mai informează că cei doi inculpați români au fost coordonați de un cetățean turc aflat pe teritoriul României. Cetățeanul turc urmează să fie audiat astăzi. 

Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL, iar acțiunea a fost făcută publică de-abia acum pentru a proteja ancheta autorităților române și ucrainene.

Sursa: Comunicatul DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday