Serviciile israeliene de intervenție și salvare au anunțat că cel puțin 260 de cadavre au fost găsite la locul festivalului de muzică trance Nova, o petrecere în aer liber, desfășurată pe un teren agricol din apropierea graniței dintre Gaza și Israel.

Pe imaginile postate pe rețelele de socializare se văd sute de tineri fugind, în timp ce în fundal se aud împușcături. Atacul Hamas s-a petrecut în zori, când petrecerea se afla la final, iar alte imagini (pe care Biziday nu le publică) arată numeroase cadavre împărștiate la locul festivalului. Majoritatea celor aflați acolo erau tineri sau chiar adolescenți.

Deși pe rețelele de socializare imagini de la locul festivalului s-au răspîndit încă de sâmbătă, abia duminică seara serviciile israeliene au anunțat că au găsit 260 de cadavre. Acesta a fost doar unul dintre atacurile desfășurate la sol de teroriști Hamas, care au penetrat granița cu Israelul în multiple locații, avansând în localitățile din sud și deschizând focul la întâmplare asupra civililor. Hamas a comunicat că omoară coloniști israelieni, care “nu trebuie considerați civili”.

Bilanțul deceselor conflictului a depășit 1.100 de morți, peste 700 în Israel și alți 400 în Gaza, ca urmare a atacurilor aviației israeliene.

Surse: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday