DIICOT informează că, în timpul unui control în trafic, polițiștii din cadrul I.P.J Vrancea au observat în mașina unui bărbat două cutii, iar la momentul solicitării prezentării conținutului, bărbatul a refuzat și a pornit vehiculul în viteză. 

Echipajul de poliție l-a urmărit pe o distanță de trei kilometri și a reușit să îl prindă, după ce bărbatul a părăsit vehiculul și a fugit în pădure. În urma controlului cutiilor, polițiștii au descoperit 1.994 de folii de câte 15 tablete per folie – în total 29.910 de comprimate – de alprazolam, o substanță activă prezentă în compoziția Xanaxului, și drog de risc.  

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de risc. DIICOT mai precizează că acesta are antecedente penale, inclusiv o condamnare de cinci ani la închisoare, în 2020, pentru trafic de stupefiante pe teritoriul unui alt stat UE. 

Comunicatul integral DIICOT:

“La data de 08.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul, aflat în trafic la volanul unui autoturism, a fost oprit pentru control de un un echipaj de poliție din cadrul I.P.J Vâlcea – Serviciul Rutier, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Cu ocazia legitimării, polițiștii au observat în interior, două cutii iar în momentul în care i-au solicitat inculpatului să prezinte conținutul, acesta a demarat și a plecat în viteză cu autoturismul în care se afla și fiul său în vârstă de 14 ani.

Echipajul de poliție l-a urmărit pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, reușindu-se prinderea sa după ce a abandonat autoturismul și a încercat să se ascundă într-o pădure.Au fost ridicate cele două cutii, iar în urma verificării conținutului au fost descoperite un număr de 1994 folii a 15 tablete per folie (29.910 comprimate) cu substanță activă alprazolam”, drog de risc. 

Din cazierul judiciar al inculpatului rezultă că are antecedente penale, inclusiv o condamnare de 5 ani la data de 30.12.2020, pentru comiterea de infracțiuni de trafic de stupefiante (infracțiuni săvârșite pe teritoriul unui alt stat european).În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, cu sprijinul Poliției orașului Berbești și al Serviciului Actiuni Speciale din cadrul IPJ Vâlcea.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Sursa foto: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday