Vlad Pascu a provocat un accident pe data de 19 august, în localitatea 2 Mai, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața. Ulterior, a fugit de la fața locului și a fost prins în Vama Veche. A fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Astăzi , procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a familiei Pascu, pentru trafic de droguri, influențarea martorilor și deținere ilegală de muniție. Procurorii arată că Vlad Pascu a consumat la domiciliul său din București, în noaptea de 13/14.04.2023 , ”mai multe comprimate de oxycodonă ( drog de mare risc)   și  xanax (substanță activă-alprazolam -drog de risc)), iar  în noaptea de 18/19.08.2023, a fost depistat de organele de poliție pe raza localității Vama Veche , jud. Constanța  deținând  în autoturism pentru consum propriu  droguri de  risc (canabis și bromazepam)”.

În ceea ce o privește pe mama sa, aceasta a încercat să influențeze un martor. Cu privire la inculpată, s-a reținut că  prin intermediul unor mesaje (transmise prin telefon) a amenințat o  persoana vătămată  cu posibilitatea generării  în mass-media a unei campanii de denigrare -cu referire directă la dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru participare la săvârșirea unei infracțiuni – amenințare care i-a creat persoanei vătămate o stare de temere profundă, scopul fiind  acela de a o  determina   să  poarte o discuție cu privire la aspectele cunoscute   despre   istoricul de consumator și distribuitor de droguri al fiului inculpatei”, scrie DIICOT.

Pe tatăl săi, procurorii l-au trimis în judecată deoarece ”a deținut fără drept un număr de 73 cartușe de vânătoare, muniție letală, de proveniență industrială și supusă autorizării”.

Comunicatul integral:

Prin rechizitoriul din data de 05.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați:  
 – unul ( arestat în altă cauză) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată ( două acte materiale) , trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri,
– o inculpată (în stare de arest preventiv) pentru săvârșirea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare,  
și un inculpat (aflat sub măsura controlului judiciar) pentru săvârșirea infracțiunii de    nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

    Cu privire la primul inculpat (arestat preventiv în altă cauză), s-a reținut că ,în noaptea de 13/14.04.2023 ,în baza unei rezoluții infracționale unice, a deținut  la domiciliul său din municipiul  București, pentru  consum propriu, mai multe comprimate de oxycodonă (  drog de mare risc)   și  xanax (substanță activă-alprazolam -drog de risc)), iar  în noaptea de 18/19.08.2023, a fost depistat de organele de poliție pe raza localității Vama Veche , jud. Constanța  deținând  în autoturism pentru consum propriu  droguri de  risc (canabis și bromazepam).

    În noaptea de 13/14.04.2023, inculpatul a pus la dispoziția mai multor persoane locuința sa din municipiul București  pentru consumul ilicit de droguri,oferind la discreție persoanelor prezente oxycodonă (drog de mare risc), xanax ( drog de risc)  și metamfetamină ( drog de mare risc) . 

    Din probele administrate în cauză a  rezultat că, pe fondul unor probleme emoționale survenite într-un context familial,  în perioada de minorat (13 ani), inculpatul a început să consume inițial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta sa cu preocupări similare, dar și din persoane care îi furnizau o gamă variată de  droguri (cannabis, cocaină,amfetamină,fentanyl și oxycodone). Consumul constant de droguri a marcat evoluția personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat și de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială.

Acest  cumul de factori a condus în final la comiterea infracțiunilor cercetate în prezenta cauză dar și a celor  care formează obiectul dosarului  instrumentat de  Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia , constând în aceea că  în  noaptea de 18/19.08.2023  inculpatul aflat sub influența   drogurilor  de risc și mare risc  consumate anterior,  a condus un autoturism  pe raza localității 2 Mai, județul Constanța  și a produs un accident rutier soldat cu moartea a două persoane.  

     Cu privire la inculpată, s-a reținut că  prin intermediul unor mesaje (transmise prin telefon) a amenințat o  persoana vătămată  cu posibilitatea generării  în mass-media a unei campanii de denigrare -cu referire directă la dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru participare la săvârșirea unei infracțiuni – amenințare care i-a creat persoanei vătămate o stare de temere profundă, scopul fiind  acela de a o  determina   să  poarte o discuție cu privire la aspectele cunoscute   despre   istoricul de consumator și distribuitor de droguri al fiului inculpatei.

    Ulterior a exercitat, în mod explicit,  asupra persoanei vătămate acte de constrângere morală și intimidare, speculând vârsta acesteia  (minoră) și starea de vulnerabilitate în care se afla , pentru a o determina   să nu dea declarație de martor în cauza în care fiul său avea calitatea de inculpat sau să facă declarații mincinoase în eventualitatea în care acceptă să fie audiată în calitate de  martor .

    Referitor la cel de al treilea inculpat, aflat sub măsura controlului judiciar, s-a reținut faptul că, la data de 14.09.2023, a deținut fără drept un număr de 73 cartușe de vânătoare, muniție letală ,de proveniență industrială și supusă autorizării potrivit Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză,  precum și  obligarea inculpaților la plata sumei de 45.000 lei cu titlul de  cheltuielile judiciare avansate de stat.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday