Ca urmare a războiului din Ucraina și a concurenței acerbe reprezentată de China și SUA în ceea ce privește tehnologiile de “energie verde”, Uniunea Europeană a elaborat așa-numitul Plan Industrial “Green Deal”, în încercarea de a stimula capacitatea de producție a componentelor folosite în industrie, pe continent.

Cu toate acestea, se arată într-o analiză a publicației Oil Price, UE trebuie să facă mult mai multe pentru a se asigura că Europa este într-adevăr competitivă. China și SUA, de exemplu, promit costuri reduse și alte beneficii companiilor care decid să-și ridice fabrici pe teritoriul lor.

Gonzalo de la Vina, unul dintre reprezentanții companiei de energie fotovoltaică Trina Solar, cu sediul în China, a declarat că, pur și simplu, “Europa nu este profitabilă”. Compania de cercetare Rystad Energy a explicat faptul că costurile pentru fabricarea panourilor în China sunt cu două treimi mai mici decât în Europa.

“În acest moment riscăm să pierdem o industrie strategică extrem de importantă în Europa, exact în momentul în care geopolitica tranziției energetice necesită diversificarea lanțului de aprovizionare și o revigorare a sectorului european de producție a energiei solare”, a transmis și compania Solar Power Europe.

Sursă: Oil Price

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday