Comisia (SEC) consideră că documentele depuse de Musk sunt necorespunzătoare, și încearcă să afle dacă acesta a respectat pe deplin legile federale atunci când a început să cumpere acțiuni Twitter (acum X), înainte de a prelua controlul asupra companiei, printr-o tranzacție de 44 de miliarde de dolari.

În dosarul depus la tribunal, SEC a precizat că i-a trimis o citație miliardarului, cerându-i să depună mărturie la biroul său din San Francisco, în luna mai a acestui an, și că acesta a fost de acord să se prezinte pe 15 septembrie. 

Totuși, cu doar două zile înainte de această dată, Musk a declarat că nu se va prezenta, argumentând că SEC încearcă să îl “hărțuiască” și că “avocatul său avea nevoie de timp pentru a examina materialul care ar putea conține informații relevante în acest sens dintr-o biografie a sa, scrisă de Walter Isaacson”. Potrivit avocatului său, Elon Musk a depus mărturie “de mai multe ori în acest caz și este deja suficient”. Totuși, Comisia vrea să obțină informații noi, care ar putea fi relevante pentru investigație. 

Elon Musk susține că inițial nu avea nicio intenție să cumpere platforma de socializare, ci dorea doar să fie un acționar. Totuși, el a cumpărat Twitter în octombrie 2022, după un lung proces. În aprilie a anunțat că intenționează să cumpere compania, dar ulterior a pretins că vrea să renunțe, susținând că Twitter nu a dezvăluit toate informațiile legate de conturile false de pe platformă.

Surse: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday