Incidentul s-a produs joi, la prânz, potrivit Reuters, care citează compania britanică de securitate maritimă, Ambrey. Nava Kafkametler a aruncat ancora pentru o scurtă perioadă pentru a evalua pagubele. A constatat că are o avarie la un tank de balast, iar ulterior și-a continuat navigația, intrând pe canalul Sulina până la terminalul ucrainean de lângă Vilkove.

Nu au fost raportate victime.

O sursă guvernamentală ucraineană a confirmat, pentru Reuters, că o navă a lovit o mină, adăugând că “este probabil o mină din Al Doilea Război Mondial sau una din minele de debarcare care au fost plasate acolo anul trecut”.

Yoruk Isik, șeful companiei de consultanță Bosphorus Observer, a declarat separat pentru Reuters că nava era Kafkametler a suferit avarii minore, iar echipajul era în siguranță.

Miercuri, guvernul britanic a avertiat că Rusia ar putea folosi mine maritime pentru a viza transportul civil din Marea Neagră, inclusiv prin plasarea acestora în apropiere de porturile ucrainene. Ambrey și-a informat joi clienții despre o probabilă desfășurare suplimentară de mine maritime de către marina rusă, efectuată pentru a opri exporturile de cereale ale Ucrainei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday