Siria. Cel puțin o sută de morți și zeci de răniți, după ce o academie militară a fost atacată cu drone în timpul ceremoniei de absolvire.

Atacul a avut loc la o academie militară din provincia Homs, în timpul ceremoniei de absolvire. Bilanțul morților indică cel puțin o sută de persoane, atât civili, cât și militari. Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce ministrul siran al Apărării a părăsit incinta academiei, după ce a ținut un discurs. 

Acesta este unul dintre cele mai sângeroase atacuri care au avut loc vreodată asupra unei clădiri a armatei siriene. Ministrul sirian al Apărării, care a făcut informația publică, a declarat că “grupările teroriste” au folosit drone pentru a efectua atacul. În declarația sa nu a fost specificată vreo organizație, iar niciun grup terorist nu a revendicat atacul până la acest moment.

Siria se află în război încă din 2011, de când populația a început o serie de proteste împotriva președintelui Bashar al-Assad. Ulterior, protestele s-au transformat într-un război soldat cu sute de mii de morți și milioane de persoane strămutate.

Sursa: The Guardian

Sursa foto: @Obaida161999 | Twitter

Folosim cookies