Atacul a avut loc la o academie militară din provincia Homs, în timpul ceremoniei de absolvire. Bilanțul morților indică cel puțin o sută de persoane, atât civili, cât și militari. Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce ministrul siran al Apărării a părăsit incinta academiei, după ce a ținut un discurs. 

Acesta este unul dintre cele mai sângeroase atacuri care au avut loc vreodată asupra unei clădiri a armatei siriene. Ministrul sirian al Apărării, care a făcut informația publică, a declarat că “grupările teroriste” au folosit drone pentru a efectua atacul. În declarația sa nu a fost specificată vreo organizație, iar niciun grup terorist nu a revendicat atacul până la acest moment.

Siria se află în război încă din 2011, de când populația a început o serie de proteste împotriva președintelui Bashar al-Assad. Ulterior, protestele s-au transformat într-un război soldat cu sute de mii de morți și milioane de persoane strămutate.

Sursa: The Guardian

Sursa foto: @Obaida161999 | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday