Serviciile de urgență de pe insulă au scris pe Twitter/X că au solicitat ajutor de la unitatea de urgență militară a armatei, considerând că incendiul care a izbucnit în același loc ca și cel din luna august este o urgență de nivel înalt. De asemenea, au intervenit două elicoptere ale autorităților regionale, două de la Guvernul Spaniei și trei elicoptere de la Guvernul Insulelor Canare.

Ca măsură preventivă, aproape trei mii de persoane au fost evacuate din regiunile apropiate. Tenerife se află sub avertizare de temperaturi extreme ce sunt de așteptat să ajungă până la 39 de grade Celsius astăzi. Autoritățile au informat că până acum au fost afectate de incendiu 30 de hectare de pădure. Riscul de incendiu este amplificat, pe lângă temperaturile caniculare, și de vântul puternic.

Liderul regional din Insulele Canare, Fernando Clavijo, a declarat că incendiul este momentan ținut sub control, dar nu a fost stins complet. Totuși, a explicat că terenul fiind deja afectat de incendiul din august, nu mai are atât de multă vegetație uscată sau alte surse care să poată susține arderea pentru mult timp.

Incendiul din luna august a ars zile întregi, distrugând aproximativ 15 mii de hectare de pădure, din parcul național care se află în jurul vulcanului Teide. Atunci, ca și acum, mii de oameni au fost evacuați din casele lor.

Surse: EFE, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday