Honda Racing Corporation și Marc Marquez vor pune capăt mai devreme colaborării, de comun acord. Ambele părți au convenit că este în interesul lor ca fiecare să urmeze alte căi în viitor pentru a-și atinge obiectivele și țintele”, a anunțat Honda într-un comunicat.

La rândul său, spaniolul a scris pe Twitter: ”Mulțumesc pentru această călătorie minunată! Muncă asiduă, hotărâre și legături pe care le-am construit de-a lungul anilor. Râsete, lacrimi, bucurii, momente grele, dar cel mai important: o relație unică și irepetabilă. Despărțiți, dar întodeauna împreună! 11 ani împreună. Am împărtășit momente de neuitat: 6 Campionate Mondiale, 5 Triple Coroane, 59 de victorii, 101 de podiumuri și 64 de pole position”.

Marc Marquez s-a alăturat echipei Honda în anul 2021, după ce a câștigat titlul la Moto 2. În primul său sezon la clasa regină, a devenit cel mai tânăr câștigător al unei curse, la Austin, Texas, și cel mai tânăr campion mondial. În anii următori a mai câștigat alte cinci titluri.

În 2020, spaniolul în vârstă de 30 de ani a suferit o căzătură, în urma căreia și-a fracturat brațul drept. S-a operat de patru ori, dar nu a mai reușit să revină la forma de dinaintea accidentării. În ultimele sezoane a ratat 30 de starturi și nu a mai câștigat o cursă din octombrie 2021.

Sursă: France24

Foto: Mark Marquez/Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday