Inițial, Turcia, care nu a găzduit niciodată un turneu major, și-a manifestat intenția de a organiza atât Euro 2028 cât și Euro 2032. În iulie însă, statul a încheiat o înțelegere cu Italia pentru a depune o candidatură comună, dar doar pentru Euro 2032, care astăzi a fost aprobată de UEFA. Astfel Ankara a decis să renunțe la turneul din 2028, pentru a se concentra pe cel din 2032.  

Marea Britanie și Irlanda, care și-au depus candidatura comună, au rămas astfel singurele state care doresc să organizeze competiția din 2028. În aprilie, cele două state au selectat 10 terenuri ce ar putea fi folosite în timpul campionatului, între acestea numărându-se Hampden Park din Glasgow, Stadionul Principality din Cardiff, Stadionul Aviva din Dublin și Wembley din Londra. Pe lângă acestea sunt propuse și două stadioane ce urmează să fie construite, Casement Park din Belfast și Bramley-Moore Dock din Everton.

Turcia a găzduit finala Ligii Campionilor din iunie disputată între Manchester City și Inter Milano pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, dar nu și alte competiții importante. Italia, însă, care este și campioana europeană, a găzduit Euro în 1968, 1980 și a participat și la ediția aniversară din 2020, folosind Stadio Olimpico din Roma.

Sursa: BBC

Sursa foto: Kontakt5956 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday