Organizația Hengaw pentru drepturile omului, un ONG kurd cu sediul în Norvegia, susține că Armita Garawand, în vârstă de 16 ani, a fost agresată de ofițeri-femei din cadrul structurii “poliției moralității”, duminică, într-o stație de metrou din Teheran.

ONG-ul spune că fata a suferit mai multe traumatisme, a intrat în comă și că acum este tratată, sub înaltă securitate, la un spital din capitală: “În prezent, nu sunt permise vizite pentru victimă, nici din partea familiei sale”. Hengaw a adăugat că Garawand este originară dintr-un oraș kurd din vestul țării.

Operatorul metroului din capitală a declarat că nu a existat niciun incident între minoră și alte persoane prezente în stație și susțină că imaginile de pe camerele de luat vederi pot proba acest lucru. Poliția moralității spune că fata a leșinat din cauza tensiunii arteriale scăzute. 

Incidentul amintește de moartea Mashei Amini, în urmă cu peste un an, care a fost bătută de poliția moralității pentru că nu a purtat, în mod adecvat, vălul islamic în spațiul public. Decesul său, după câteva zile de spitalizare, a stârnit un val de proteste la nivel național.

Sursă: DW

Sursă foto: @Hengaw_English | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday