Ministerul Apărării Naționale a informat în cadrul unui comunicat că, în urma autorizării primite din partea Consiliului Nord Atlantic, România va suplimenta forțele din Balcani pentru a gestiona situația din Kosovo, unde au avut loc lupte între polițiști și un grup armat.

Astfel MApN transmite că “România va disloca în perioada imediat următoare o subunitate de nivel companie, nominalizată ca parte a rezervei strategice la dispoziția SACEUR, în cadrul operației NATO KFOR din Kosovo.”

Nu este clar câți soldați vor fi trimiși, însă MApN transmite că în acest moment, din România sunt dislocați, “în teatrele de operații din Balcanii de Vest aproape 330 de militari, dintre care aproximativ 250 în Bosnia și Herțegovina (țara noastră fiind unul dintre cei mai importanți contributori cu trupe la operația UE EUFOR ALTHEA din această țară, la care asigură funcția de șef de stat major, de nivel general de brigadă) și aproximativ 80 de militari în Kosovo, în operația NATO – KFOR”.

Sursa foto: Bumbleedee | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday