Într-o postare pe Instagram, Tom Hanks a scris: “ATENȚIE!!! Există un videoclip care promovează un plan dentar cu o versiune AI a mea. Nu am nimic de-a face cu asta. Utilizarea inteligenței artificiale pentru a crea actori virtuali a devenit cel mai controversat subiect din ultimele luni de la Hollywood, fiind unul dintre aspectele care au determinat greva actorilor. Inteligența artificială permite utilizarea mult mai ușoară și mai ieftină a imaginilor generate de computer (CGI), pentru a crea, de exemplu, interpretări ale actorilor care de fapt nu sunt prezenți la filmări.

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

În aprilie, Hanks și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu utilizarea inteligenței artificiale în filme și televiziune, deși a aprobat folosirea unor versiuni modificate digital ale sale în câteva filme. La vremea aceea, actorul a declarat: “În acest moment, dacă aș vrea, aș putea să adun și să prezint o serie de șapte filme în care să joc, în care aș arăta ca la 32 de ani. Oricine poate acum să își recreeze imaginea pentru orice vârstă prin intermediul AI sau al tehnologiei deepfake.

Pe măsură ce sistemele de inteligență artificială au devenit mai puternice și mai sofisticate, au crescut și îngrijorările legate de capacitatea lor de a crea versiuni virtuale din ce în ce mai realiste ale unor persoane reale. Utilizarea deepfakes, uneori ca formă de răzbunare, a determinat guvernul britanic să înăsprească legea în Anglia și Țara Galilor pentru a facilita urmărirea penală a infractorilor. De asemenea, imaginile și videoclipurile false ale politicienilor, realizate cu ajutorul AI, agravează problema dezinformării online. Fostul președinte american Donald Trump și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, se numără printre cei care au fost vizați de asemenea campanii de dezinformare.

Ne așteptam la asta. Ne așteptam la o eră când niște cifre introduse într-un calculator vor transforma înfățișarea oamenilor și vor crea noi caractere. De atunci, această capacitate a tehnologiei s-a dezvoltat de un miliard de ori mai mult și vedem asta peste tot, a precizat Hanks, în cadrul unui podcast filmat tot în luna aprilie.

Greva scenaristilor din SUA s-a încheiat săptămâna trecută, după patru luni de zile în care nu au reușit să ajungă la un acord cu marile studiouri de la Hollywood privind reglementarea AI în sector. Sindicatul actorilor a transmis că greva continuă.

Sursa: The Guardian

Foto: Sbukley | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday