Potrivit DIICOT, au fost reținuți trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

O persoană a înființat și întreținut în scopul comercializării “două culturi de canabis, una într-o seră situată în spatele locuinței, iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietății, disimulată într-o cultură de porumb“. Ceilalți doi s-au ocupat de recoltarea plantelor, pe care le-au depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le vinde.

Au fost prinși în flagrant la data de 01.10.2023 de polițiști SCCO Neamț și de jandarmi, în timp transportau o parte din plantele depozitate. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a-l opri pe unul dintre bărbați, după ce a încercat să fugă.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate 246 plante canabis, în greutate de peste o tonă (1.200 kilograme) de pe terenul agricol și 59 de kilograme canabis, provenit din cultura dezvoltată în seră. Din imobilul abandonat, a fost ridicată cantitatea de aproximativ 18,5 kilograme canabis. În cursul acestei zile , urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile“, precizează DIICOT.

Sursă: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday