Într-o serie de postări pe X (Twitter), Josep Borrell a spus că va fi ”prima reuniune a tuturor celor 27 de state membre în afara UE”: ”Convocăm o reuniune istorică a miniștrilor de externe ai UE aici, în Ucraina, țară candidată și viitor membru al UE. Suntem aici pentru a ne exprima solidaritatea și sprijinul pentru poporul ucrainean”, a adăugat șeful politicii externe a UE.

Conform lui Josep Borrell, miniștrii UE vor studia un plan de pace prezentat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. ”Acesta este genul de brainstorming pe care trebuie să-l facem între noi și împreună cu Ucraina, pentru a analiza situația războiului din Ucraina, modul în care UE sprijină Ucraina și cum vom continua să facem asta”, a mai spus oficialul UE.

Ministrul de Externe al Ucrainei consideră că organizarea pentru prima dată a Consiliului de Afaceri Externe al UE în afara granițelor blocului transmite ”un mesaj de sprijin, sprijinul neîngrădit pe care UE îl acordă Ucrainei, pentru care suntem foarte recunoscători”.

Totuși, CNN scrie că nu toți cei 27 de miniștri de Externe ai țărilor membre ale Uniunii Europene sunt prezenți la Kiev, în ciuda unei declarații anterioare a lui Josep Borrell.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday