Update: Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat în Turcia ca fiind un grup terorist și-a revendicat responsabilitatea pentru atacul din această dimineață.

Conform France 24, PKK a declarat pentru agenția de presă ANF, care este apropiată de mișcarea kurdă, că “O acțiune de sacrificiu a fost efectuată împotriva Ministerului de Interne turc de către o echipă din Brigada noastră Nemuritoare.”

În zona unde a fost efectuat atacul se află clădirile mai multor instituții, inclusiv ale Ministerului Afacerilor Interne și Parlamentului. Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat la scurt timp după atentat că “Răufăcătorii care amenință pacea și securitatea cetățenilor nu și-au atins obiectivele și nu le vor atinge niciodată”.

Știrea în forma inițială: Agențiile de presă din Turcia transmit că explozia a avut loc în apropierea clădirii Parlamentului, din capitala Ankara, care se află lângă Ministerul de Interne, iar la scurt timp după au fost auzite și focuri de armă.

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat că este vorba de un atentat terorist, bomba fiind transportată de către un vehicul comercial la poarta Ministerului Afacerilor Interne. “Unul dintre teroriști s-a aruncat în aer detonând bomba, iar celălalt a fost neutralizat de forțele de intervenție“, a declarat oficialul guvernamental.

Ministrul a mai precizat că cel puțin două persoane, ofițeri de poliție, au fost rănite în urma exploziei. Atentatul terorist a avut loc cu doar câteva ore înainte de reluarea activității Parlamentului, după vacanța de vară. Accesul în centrul orașului a fost blocat temporar de către autorități.

Surse: Deutsche Welle, Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday