Viteza maximă permisă a trenurilor care circulă pe această rută este, potrivit operatorului feroviar de stat, de 350 km/h. Noua linie este alcătuită în prezent din 84 de poduri și 29 de tuneluri, plus 20 de km de cale ferată care trece peste mare. Conform companiei feroviare, la construirea secțiunilor de deasupra apei au fost folosiți roboți inteligenți și oțel rezistent la coroziune.

Este prima linie ferată de mare viteză a Chinei care trece peste mare, iar primul tren care a circulat pe ea a plecat joi, 28 septembrie, din Fuzhou, capitala provinciei Fujian, la ora locală 09:15 (ora 04:15 ora României). 

Nouă linie, scrie CNN, este doar unul dintre numeroasele proiecte de infrastructură prezentate de guvernul chinez în 2016, în cadrul inițiativei feroviare “Eight Horizontal and Eight Vertical”. Agenția de presă de stat Xinhua notează că transportul terestru în provincia Fujian reprezintă o provocare din cauza terenului muntos. De altfel, provincia este cea mai apropiată parte a Chinei de statul insular Taiwan.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday