Poliția a informat că atentatul a fost organizat în timpul unei ceremonii religioase organizate la o moschee din provincia Balochistan, cu ocazia nașterii profetului Mahomed. Conform aceleiași surse, cel care a organizat atentatul s-a detonat chiar în apropierea unui vehicul de poliție.

Oficiali din domeniul sănătății au spus că este de așteptat ca bilanțul deceselor să crească întrucât multe persoane sunt în stare gravă. Autoritățile au declarat stare de urgență.

Conform Reuters, zona în care a avut loc atentatul, aflată la granița cu Afganistanul, este cunoscută pentru incidentele de acest gen. Cu toate acestea, până acum nicio grupare teroristă nu a revendicat atentatul.

Reuters subliniază că atentatul de acum urmează unei serii de atacuri organizate de grupuri militare din vestul Pakistanului, care îngreunează munca autorităților din zonă, chiar înaintea alegerilor din ianuarie 2024. În iulie, peste 40 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaș cu bombă în nord-vestul provinciei Khyber Pakhtunkhwa, la adunarea unui partid.

Surse: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday