Autoritățile spaniole cercetează FC Barcelona în legătură cu presupuse plăți făcute către Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al comisiei speciale de arbitri, în schimbul unor decizii de arbitraj favorabile, în timpul meciurilor de fotbal. La rândul său, UEFA desfășoară propria anchetă, care ar putea duce chiar la excluderea din cupele europene.

Reprezentanții clubului au negat orice acuzație și au transmis că cooperează cu procurorii. BBC Sport scrie că descinderile au avut loc după ce comisia a refuzat să pună la dispoziția judecătorului o serie de documente. Poliția nu a făcut și arestări, în timpul descinderilor de joi.

Clubul Barcelona este suspectat că i-a plătit lui Negreira șapte milioane de euro, între 2001 și 2018, dar și alte 1,4 milioane firmei sale, Dasnil 95, între 2016 și 2018. Barcelona recunoaște plățile făcute către Dasnil 95, dar spune că acestea reprezintă plata pentru servicii de consultanță tehnică externă, o practică frecventă la nivelul cluburilor de top.

Cu toate acestea, în februarie, 18 dintre restul de 19 cluburi din prima ligă spaniolă au emis un comunicat în care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situație. În această vară, UEFA a emis o autorizație provizorie pentru ca FC Barcelona să poată participa în Champions League.

Surse alternative: BBC Sport, Associated Press

Foto: Mbonaparte | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday