Volkswagen a precizat că suspendarea producției a venit pe fondul unei defecțiuni produse la nivelul rețelei de componente, iar inclusiv activitatea fabricii centrale din Wolfsburg a fost afectată. Producția a mai fost, de asemenea, suspendată și în uzinele din Emen, Osnabrueck, Hanovra, Dresda și Zwickau, precum și la fabricile de componente din Braunschweig, Kassel, Chemnitz și Salzgitter. 

Defecțiunea a avut loc la ora 12.30 (miercuri, ora 13.30 ora României) și este în curs de analizare. Problema afectează uzinele de producție ale vehiculelor. Conform analizelor actuale, posibilitatea ca defecțiunea să fi fost cauzată de un atac extern este puțin probabilă”, a explicat grupul Volkswagen. Ulterior, purtătorul de cuvânt al producătorului auto a transmis că problemele au fost rezolvate.

Producătorul german de autovehicule a redus deja anterior producția modelelor electrice ID.3 și Cupra Born în două uzine, timp de două săptămâni în octombrie, din cauza cererii slabe.

Sursa: Reuters

Foto: Franco Ricci | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday