Într-o plângere înaintată unui tribunal spaniol, procurorii spun că Shakira, având în vedere că la momentul turneului “El Dorado World Tour” avea domiciliul pe teritoriul țării, era obligată să plătească impozit pe toate veniturile obținute. Anchetatorii mai susțin că artista și-a mutat veniturile în “companii cu sediul în țări cu impozitare redusă și opacitate ridicată”.

Mai concret, Shakira nu ar fi plătit impozit pe venit în valoare de 5 milioane de euro și nici 774 de mii de euro, impozit pe avere. Luând în considerare dobânzile și plățile voluntare, procurorii estimează că artista are de plătit statului spaniol 6,6 milioane de euro. 

Shakira se mai confruntă cu un dosar de fraudă fiscală, pentru neplata unor taxe în valoare de 14,5 milioane de euro, între 2012 și 2014. În acest caz, cântăreața riscă o amendă de 24 de milioane de euro și chiar o pedeapsă cu închisoarea. Ea a negat toate acuzațiile și pretinde că și-a plătit toate datoriile față de statul spaniol.

Sursă: DW

Foto: Facebook/Shakira

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday