Makoto Uchida, directorul executiv al companiei japoneze, a declarat că “nu există cale de întoarcere. Nissan va trece la full electric până în 2030 în Europa. Credem că este lucrul potrivit de făcut pentru afacerea noastră, clienții noștri și planetă”. Oficialul a adăugat că va produce un model electric la fabrica din Sunderland, din nordul Angliei. Precizările Nissan au fost făcute în contextul în care Guvernul Sunak vrea să amâne din 2030 până în 2035 termenul privind interzicerea comercializării de mașini cu motoare termice.

Până la finalul deceniului, Nissan vrea să lanseze 19 modele complet electrice și opt modele hibride. Directorul companiei a făcut declarațiile cu ocazia lansării designului Concept 20-23, realizat pentru a marca cea de-a XX-a aniversare a deschiderii clădirii Nissan Design Europe din centrul Londrei. Deși nu sunt multe informații de spre acest concept, presa de specialitate scrie că ar putea oferi un indiciu despre cum va arăta inclusiv modelul electric Micra, ce va fi lansat în 2024.

Nissan a anunțat primele obiective legate de piața autoturismelor electrice la începutul anului, un segment dominat de Tesla și pe care au intrat tot mai mulți concurenți. Noul obiectiv, anunțat acum, este similar cu cel al partenerului de alianță, Renault. 

Companiile americane Ford și Stellantis intenționează, de asemenea, să vândă doar mașini electrice în Europa, până în 2030. Suedezii de la Volvo urmăresc ca până la finalul deceniului, să vândă numai astfel de autovehicule la nivel global. 

Surse: The Guardian, Top Gear

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday