Poliția Metropolitană a cerut Ministerului Apărării să ofere sprijin împotriva terorismului, în caz de nevoie, după ce mai mulți polițiști și-au depus armele în semn de protest față de punerea sub acuzare a unui alt polițist pentru uciderea lui Chris Kaba, în vârstă de 24 de ani, care era neînarmat când a fost împușcat mortal prin parbrizul mașinii în care se afla. Polițiștii care au refuzat să iasă la lucru înarmați afirmă că sunt îngrijorați de modul în care decizia va avea impact asupra lor.

Aproximativ o sută de ofițeri au refuzat să-și îndeplinească sarcinile până sâmbătă seara, forțând Poliția Metropolitană (Met) să cheme la lucru ofițeri în rezervă. Un purtător de cuvânt al poliției londoneze a transmis că “Ministerul Apărării a fost de acord cu o solicitare de a oferi sprijin pentru combaterea terorismului, dacă este necesar“.

Met a explicat că este o “opțiune de urgență” care va fi folosită doar “în circumstanțe specifice și acolo unde un răspuns adecvat al poliției nu este disponibil“. Personalul militar nu va fi folosit în operațiunile de rutină ale poliției. BBC explică faptul că solicitarea nu e una neobișnuită, întrucât Armata a mai intervenit în sprijinul poliției în situații de urgență, precum pandemia, sau grevele din sistemul medical de anul trecut.

Surse alternative: BBC, Sky News

Foto: Facebook/Metropolitan Police Service

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday